Skip to main content

Pilonul cheie al blockchain-ului pentru securitatea cibernetică

Pilonii cheie pentru  blockchain cybersecurity


Să analizăm mai atent fiecare dintre aceste caracteristici:

  • Confidențialitate - blockchain-ul oferă capabilități extinse pentru asigurarea anonimatului unui utilizator. Cheile de utilizator sunt singurul link între un utilizator și datele acestuia. Cu toate acestea, aceste chei sunt, de asemenea, ușor de anonimizat. Ca rezultat, în timp ce este deschis și oferă oportunități bogate pentru urmărirea tranzacțiilor, un blockchain permite utilizatorilor să mențină un nivel de anonimat fără precedent.
  • Integritatea datelor - Blockchain-urile sunt concepute ca registre, în care fiecare bloc este legat de blocurile din apropiere folosind funcții hash criptografice. Prin urmare, odată ce o tranzacție este înregistrată pe blockchain, aceasta nu poate fi modificată sau ștearsă. Orice modificare adusă datelor deja înregistrate este procesată ca tranzacții noi.
  • Disponibilitate - A avea un număr mare de noduri asigură rezistența blockchain-ului chiar și atunci când unele noduri nu sunt disponibile. Și întrucât fiecare nod din rețea are o copie a registrului distribuit, blockchain-ul corect rămâne accesibil altor colegi chiar și în cazul unui nod compromis.

Last modified: Thursday, 8 July 2021, 1:00 PM