Skip to main content

Blockchain cybersecurity - exemple

Blockchain Cybersecurity Exemple

Natura intrinsecă descentralizată a blockchain-ului îl face tehnologia perfectă pentru securitatea cibernetică. Tehnologia registrului are utilizări practic nelimitate în orice, de la partajarea datelor medicale și financiare la monitorizarea anti spălare a banilor și platformele de mesagerie criptate.

Blockchain, o tehnologie de contabilitate distribuită (DLT), se concentrează pe crearea încrederii într-un ecosistem de încredere, făcându-l o tehnologie potențial puternică de securitate cibernetică.

Sistemul de registre este descentralizat, dar informațiile sunt disponibile în mod transparent pentru membrii blockchain-ului specific. Toți membrii (sau nodurile) pot înregistra, transmite și vizualiza orice date tranzacționale care sunt criptate pe blockchain-ul lor.

Acest proces creează încredere, menținând totodată un nivel ridicat de integritate a datelor. În esență, natura distribuită a blockchain-ului nu oferă nicio intrare „piratabilă” sau punct de eșec care expune în mod dăunător seturi de date întregi.

·         Bitcoin implicat în multe miliarde de activități ilegale

Spre deosebire de alte monede, Bitcoin oferă o formă fantastică de tranzacții rapide cu anonimat și siguranță. Criptomoneda este nereglementată de ratele vechi ale monedei guvernamentale. Acest lucru l-a transformat rapid în cel mai preferat mod de operațiune anonimă în activități ilegale precum criminalitatea cibernetică și comerțul cu droguri.

·         Atacuri Ransomware: 

Se estimează că, după fiecare 14 secunde, o persoană sau o companie cade pradă unui atac ransomware. Acest lucru este conform Raportului anual oficial al criminalității cibernetice (ACR) din 2019, care a indicat, de asemenea, că majoritatea acestor atacuri nu sunt raportate.

·         Întreprinderile mici sunt principalele ținte ale atacurilor cibernetice: 

Majoritatea întreprinderilor mici se consideră „puțin probabil” să sufere de atacuri cibernetice. Conform rapoartelor Cybint, două treimi dintre companii au suferit atacuri precum incidente de inginerie socială, phishing și atacuri DDoS în ultimii trei ani. Întreprinderile mici continuă să fie cei mai mici investitori în securitate cibernetică, în ciuda faptului că reprezintă 13% din piața criminalității informatice.

·          Costul ameninţărilor Cyber: 

Conform Raportului de informații de securitate, costul mediu al unei încălcări a datelor privind atacurile cibernetice începând cu 2019 a fost de 3,92 milioane de dolari. Dimpotrivă, costul hacking-ului este aproape nesemnificativ, cu instrumente de atac cibernetic disponibile acum pe Dark Web pentru doar un dolar, cu alte servicii complementare oferite gratuit. Devine mai alarmant că durează în medie 5 minute pentru a pirata un dispozitiv IoT.





Last modified: Thursday, 8 July 2021, 1:06 PM